PResTiGe
عزيزى الزائر /
نتشرف بزيارتك لمنتدانا ونحن سعداء بك
ونتمنى ان ينول المنتدى اعجابك ...................


الإداره GeNRaL
PResTiGe
عزيزى الزائر /
نتشرف بزيارتك لمنتدانا ونحن سعداء بك
ونتمنى ان ينول المنتدى اعجابك ...................


الإداره GeNRaL
PResTiGe
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

PResTiGe



 
الرئيسيةGENRALأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نرمين
V I B
V I B
نرمين


مشاركات : 108
نقاط : 78
تاريخ الميلاد : 06/10/1988
العمر : 35
الابراج : الميزان
تاريخ التسجيل : 26/09/2007
الجنس : انثى

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Empty
مُساهمةموضوع: ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور   ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Icon_minitimeالإثنين 20 يوليو 2009, 07:17


ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور
-بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى

2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض

3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا

4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين

5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه

6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه
الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير

سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم

يتبع
.
.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نرمين
V I B
V I B
نرمين


مشاركات : 108
نقاط : 78
تاريخ الميلاد : 06/10/1988
العمر : 35
الابراج : الميزان
تاريخ التسجيل : 26/09/2007
الجنس : انثى

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور   ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Icon_minitimeالإثنين 20 يوليو 2009, 07:25


ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )
التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا
هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور EbL80n01182331
نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور 6yM8vn01182331
ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور W2gZRI01182332
نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور HOxo8Z01182332
بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور QWwoL701182333
والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Kq91nK01182334
ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Jo8ud501170159
وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور 7zjwog01170158
هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟
انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور V6P3qh01182303
ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور 9xLZmJ01182304
ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور DFoLCZ01182304
سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
يتتتتتتتتتتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نرمين
V I B
V I B
نرمين


مشاركات : 108
نقاط : 78
تاريخ الميلاد : 06/10/1988
العمر : 35
الابراج : الميزان
تاريخ التسجيل : 26/09/2007
الجنس : انثى

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور   ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Icon_minitimeالإثنين 20 يوليو 2009, 07:37


ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور CIWia201182302
وطبعا الصور شارحه نفسها وضعت ملعقتين من سائل الفواكه على الكيكه المقسومه نصفان لتطريتها واضفت جزء من الكريمه وفوقها الفواكهه

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور G4raxU01182305

اضفت النصف الاخر وغلفت التورته بالكريمه وبدأت ازينها

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور 7Hiawo01182305
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Tl3q9w01182306
اتمنى من الله ان يكون الشرح السابق كاف ووافىعرفنا طريقه عمل الكيكه فمش محتاجين شرحها تانى

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور P05sOy01170200

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور MeskbV01170200

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور XZIWib01170201

ونا بفضل بعد تغليف التورته اضعها فى التلاجه عشر دقائق تتماسك وارجع ازين تانى
وهنا وضعت فى جوانب التورته شيكولاته فارمسيل حبيبات وممكن تستبدليها بجوز هند او اى مكسرات مفرومه

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور BDRIrO01170201
نبدأ بوضع الكريمه فى كيس التزيين ونزين هكذا

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور OLQI5s01170202
ونضيف الفواكهه

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور JyM0Re01170202

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Mj2Uh801170203
طبعا كملت الاماكن الفارغه بالكريمه واضفت قطع من الكريز الاحمر

وده شكلها ماشاء الله عاليه ومرتفعه

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور QerF2U01170204

وهنا بعد التقطيع
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور R7Q4rN01170204

يتتتتتتتتبع


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نرمين
V I B
V I B
نرمين


مشاركات : 108
نقاط : 78
تاريخ الميلاد : 06/10/1988
العمر : 35
الابراج : الميزان
تاريخ التسجيل : 26/09/2007
الجنس : انثى

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور   ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Icon_minitimeالإثنين 20 يوليو 2009, 07:58


نأتى لتورته اخرى على شكل مربع


الحشو كريمه الجبنه


مقادير الحشو
كوب كريمه باودر
كوب الا ربع لبن مثلج
ملعقه سكر بودره كبيره
حوالى اربع ملاعق جبنه فلادلفيا وممكن استبدالها باربع قطع كيرى نضرب مقادير الحشو بالمضرب الكهربائى الى ان تتجانس ويمكن اضافه ملعقه لبن لو حبيتى تكون سائله الى حد ما ويمكنك اضافه ملعقتان كاكاو باودر لو عاوزه الحشو بالشيكولاته


هنا سويت الكيكه لأنها مربعه من عند الاطراف

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Nesk3401190051


وقسمتها نصفان وشربت القسم السفلى بعصير او ممكن مربى مخففه بماء

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور XyM80S01190052


وزعت الكريمه

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور ROxUM901190052

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور ZWG2p801190052


غلفت الجوانب بجوز هند مبشور ومكسرات


هناك ملحوظه مهمه
ممكن سطح الكيكه معاكى ميكونش مغلف بالكريمه بشكل منسق ومتقن فلا تقلقى الفواكه اللى حتحطيها فوق لن تظهره ومع الوقت ستحترفى التنسيق ان شاء الله

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور Ur2TL801190053


وبدأت فى التزيين

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور 2Dm5sk01190053

ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور VWa2Uh01190053


وده الشكل النهائى يارب تعجبكن


ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور ZVEFfC01190054

تتتتتتتتتبع


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف تعليمى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» لعمل لوكيت من غير سريل
» WebcamMax Full v2.2.0.6 لعمل كاميرا مزيفه
» طريقة صنع لباس الكعبة بالصور
» كيف تتخلص من رسالة Error في الويندوز اكس بي ( شرح بالصور),
» طريقة تغيير الإسم من ولد لبنت والعكس بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
PResTiGe :: عــــــــــا لــــم ا لــــمـــر أ ه :: قـــســـم ا لــــمــطــبــخ-
انتقل الى: